Žumberčani u koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu

Prvi nastup KUDa Žumberčani u ovom hramu glazbe bio je humanitarnog značaja u korist djece poginulih branitelja u Domovinskom ratu 1992. Ovog puta radi se o koncertu natjecateljskog karaktera,  a među KUD-ovima grada Zagreba. Naziv našeg programa je Lepa moja gora zelena,  a sadrži pjesme i plesove Žumberka. Koncert se održava 29.svibnja u 11 sati.

Pored toga, naš zbor, koji se brojčano povećao muškim glasovima, nastupa na Zagrebačkom glazbenom podiju 7. svibnja u 19 sati, Dom kulture Prečko. Ovaj podij okuplja oko 120 ansambala pa našim izvođačima i voditeljima Božidaru Ugrini i Marku Končaru ne će biti lako!

Nedavno gostovanje našeg zbora u Rijeci dao je dovoljan poticaj našima da uspiju na koncertima i u Zagrebu. Plan je KUD-a za slijedeću godinu posvema ambiciozan. Želimo izdati monografiju ” Žumberčani 30 godina na hrvatskoj kulturnoj sceni”. Tu će biti sabrane sve pjesme, koreografije i scenski zapisi običaja izvedenih tijekom svih ovih godina.

 

Držimo da će ovo štivo biti zanimljivo Žumberčanima u domovini i svijetu. A studentima etnologije, sociologije i kroatistike, ova monografija će biti od posebne koristi.

D. S.

Odgovori