Trebamo za izložbu Renea Pronka što starija vrata i prozore u nježno zelenkasto plavaj boji kao što su naše bake imale nekada.

Trebamo za izložbu Renea Pronka što starija vrata i prozore u nježno zelenkasto plavaj boji kao što su naše bake imale nekada.

Rene Pronk je Nizozemac koji živi na Žumberku, u malom selu nedaleko od Vivodine. Doselio se sa suprugom nakon što je promjenio nekoliko prebivališta po svijetu. Tražio je sa suprugom, kako kaže, čistu prirodu, mir i dobrodušne ljude. U Žumberak se je zaljubio u trenu kada ga je vidio. U njemu je našao sve što je tražio.

Rene je danas fotograf koji je Žumberku dao prvu zbirku predivnih razglednica i fotografija. Svoj kruh zarađuje i turističkim uslugama. Osnovao je pred četiri godine turističku agenciju Žumberak life: www.zumberaktours.com.  Trenutno obnavlja već treću kučicu za odmor a njegovi gosti su Nizozemci.

 

Ali to nije sve,  Rene Pronk koji je u prošlosti bio protestantski svečenik pomaže usamljenim ljudima gdje god može. Iako je napustio crkvu njegova vjera i čvrst stav da treba pomoći ljudima u nevolji-je dovoljno velika da se posvečuje redovito usamljenim ljudima.. Putujući Hrvatskom upoznao je i siromašne krajeve ove prekrasne zemlje. Odlučio pomoći i osnovao Udrugu Proplan. Jedanput na mejsec ili dva posjeti usamljene ljude u teško dostupnim selima diljem Hrvatske. To su često stari ljudi bez obitelji. Mnogi žive sami u selima i nemaju nigdje nikoga. Nosi im hranu, odjeću i drva za ogrijev. Donacije dobije iz Nizozemske,  svoja osobna vozila koriste članovi.

 

Nas, članove Udruge Krabat je oduševio njegov rad. Ponosni smo da poznajemo takovog čovjeka. Želimo ga podržati. Rene Pronk nam kaže da nije važno to, da on nosi donacije nego da provodi s tim ljudima vrijeme. Usamljenim ljudima treba najviše razgovor. Njima znači najviše lijepa riječ. Nisu im bitne stvari nego da se popuni praznina u njihovom životu.

 

Za Renea možemo reći da je pokretač dobrog na Žumberku i šire. Njegovim dolaskom smo dobili svi. Žumberčani predstavljanje ljepote kroz fotografije i blog kojeg redovito piše a Nizozemci novu nepoznatu turističku destinaciju u čistoj, mirnoj prirodi.

Podržite rad Renea Pronk i Vi!

Priprema se  velika izložba koja će biti prezentirana javnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Za ovu prigodu Rene Pronk i supruga Helga treže stare prozore i vrata. Najbolje u boji koju smo zvali „babyblue“. Tko ima neka se javi na mail  info@krabat.hr.Neka vaši prozori postanu pogled u svijet, a vrata ulaz u žumberačku ljepotu, njegovu bogatu povjest, ljepe sadašnjost i bolje budućnosti.

Obratiti se možete i na njega direktno. Njegov mail je: rene-pronk@hotmail.com; Poruku možete poslati i na facebook poruke: https://web.facebook.com/rene.pronk  ili jednostavno pozovite na telefon: 097 711 5363. Po prozore i vrata dolazi sam. Prijevoz je osiguran.