Održana je Izborna skupština KUD-a “Žumberčani”

Kontiruirani rad u očuvanju i prikazivanju žumberačke kulturne baštine mogao se isčitati iz godišnjeg izvješća KUD-a Žumberčani iz Zagreba na Izbornoj skupštini održanoj 29.veljače. Radilo se puno, gostovalo izvan  Zagreba i izvan Lijepe naše. U četiri godina mandata napravljeno je dosta  za dobrobit Društva, članstva, Žumberčana i kulture općenito.

KUD je uspješno nastupao na smotrama folklora i zborova grada Zagreba u žumberačkim narodnim nošnjama i prikazivao običaje kroz ples i pjesmu.  Izvan Zagreba je uz gastro i kulturnu ponudu približio Žumberak drugim regijama Hrvatske, kao što su Gorski Kotar, Primorje, Međimurje i Slavonija. Gostovalo se i  izvan Hrvatske, u Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, BiH i Vojvodini.

Završena su dva projekta u izdavaštvu /Katalog Etnografske zbirke u Sošicama i knjižica Vezak vezla/, izdata dva broja Žumberčkih novina, a u pripremi je izdavanje Monografije Žumberak 30 godina na kulturnoj sceni Zagreba.

 

Izborom novog, ali starog vodstva daje se mogućnost daljnjeg kontinuiranog djelovanja u okviru financijskih i kadrovskih mogućnosti.

 

D.S.

Odgovori