Monografija KUD-a Žumberčani može se dobiti besplatno

 

 

 

Čuvari žumberačke kulturne baštine monografija je u izdanju Kulturno umjetničkog društva Žumberčani Zagreb u povodu 30. obljetnice njegova rada i djelovanja:

-U monografiji su obrađene i opisane sve koreografije koje je izvodilo KUD Žumberčani na smotrama i svojim gostovanjima. To su običaji Božića, vjenčanja, čijanja, česanja perja i drugi. U knjizi je tiskano i poučno štivo namijenjeno mlađim naraštajima kako se ne bi zaboravilo s kakvim sve narodnim bogatstvo Žumberak raspolaže i što je sve imao nekada. Tiskani su i notni zapisi pjesama koje izvodi naše kulturno umjetničko društvo, kaže predsjednica toga KUD-a Biserka Kablar.

Urednica monografije Čuvari žumberačke kulturne baštine je Ana Zgombić, autorica tekstova Biserka Kablar. Notne zapise za tisak je priredio voditelj KUD-a Žumberčani Božo Ugrina. Kako je ovo društvo neprofitna udruga monografija se, onima koji to žele, dijeli bseplatno i još je ima više od 100 primjeraka. Treba samo potražiti informaciju o tome i kontakt telefon na www.kudzumbercani. Ujedno i poziv mlađim naraštajima koji žele pjevti, plesati i svirati u KUD-u Žumberčani da o tome potraže informaciju na ovoj web adresi.