Izložba Ivice Lajtner

  1. godine je bila izložba fotografija u Samboru od Ivice Lajtnera pod nazivom „Zima sa Žumberčanima“. 2017. godine je istu izložbu je moglo vidjeti stanovništvo grada Ozlja.

26.01.2018.  je preseljena iz Ozlja u kulturni dom Metlika. Organizator je Ljudska knjižnica, koju vodi direktorica Marta Strahinić.

 

Gradonačelnik Metlike, gospodin Darko Zevnik je svečano otvorio izložbu a popratilo je Društvo Žumberčana i prijatelja Žumberka, pjesmom i svirkom.

     Mladi tamburaši grupe IZVOR, Društva Žumberčana i prijatelja Žumberka.

Izložene fotografije su porterti Žumberčana. Radi se o fotografijama koje nisu slikane namješteno ili uz pomoć fotoshopa ili modernih rasvjeta. One su nastale spontano i neopterećeno,-bez prethodne kontemplacije, inscenacije ili dogovaranja s modelom.U  prospektu Ljudske knjižnice Metlika su opisali izložbu riječima: „Fotografije za dušu“.

 

Ivica Lajtner se bavi profesionalnom fotografijom od 1971 godine. Mnogi ga poznaju kao urednika fotografija Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Hrvatske, „Halo 92“ i „MUP“. On je objavljivao i u mnogim dnevnim listovima, tjednicima, mjesečnicima te u nekoliko monografskih izdanja. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske ,(ULUPUH-a), i Hrvatskog novinarskog društva. Izlagao je na ukupno dvadesetijednom samostalnom izložbom i desetak skupnih izložbi fotografija.Odlične kritike su primile njegove fotomonografije: „Mostovi Karlovačke županje“ te „Utvrde i kurije Karlovačke Županjie“.

Izložba u Metliki u Kulturnom domu biti će otvorena do 26.02.2018. godine.