Moj Žumberak » Vijesti » Posljednje zbogom, Milanu Delišimunoviću-Šimi

Posljednje zbogom, Milanu Delišimunoviću-Šimi

22.12.2012 20:54 | Broj komentara (0) | Pogleda 1886

Posljednje zbogom, Milanu Delišimunoviću-Šimi

Milan Delišimunović-Šime

Danas je na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu na posljednji počinak ispraćen Milan Delišimunović-Šime i tom prilikom svećenik iz njegove matične župe između ostaloga rekao je i ovo: Za čovjeka postoje samo tri zemaljska događaja: roditi se, živjeti i umrijeti. Kao što smo već pisali u najavi današnje sahrane, Šime se je rodio u Petričkom Selu 21.09.1934. u obitelji Petra i Tonke Delišimunović koji su osim njega imali još četvero djece: sinove Emila i Petra te kćeri Anu i pokojnu Mariju.

Biti čovjek može se biti samo ako se može umrijeti i time stupiti u vječni život, ali prije toga taj dio života svako od nas treba iskoristiti na najbolji mogući način, na način koji čovjeka ispunjava, duhovno, emocionalno i na sve druge načine kojima je odlika skromnost.  Šime je svakako bio taj čovjek, a najviše ga je ispunjavalo to što je svoj svaki slobodan trenutak mogao provoditi u svojoj vikendici u Petričkom Selu koju je gradio zajedno sa svojom životnom suputnicom Dragicom.


Zapravo, na svijetu uvijek postoji netko tko na nekoga čeka, bilo to usred pustinje, bilo usred velikih gradova. A kad se te osobe nađu, i njihovi pogledi sretnu, sva prošlost i budućnost gube na važnosti, i postoji samo taj trenutak i ona nevjerojatna izvjesnost kako je upravo sve pod Suncem zapisala ista Ruka. Ruka koja pobuđuje Ljubav, i koja je načinila srodnu dušu za svaku osobu koja radi, odmara se i traži blaga pod ovim suncem. Jer da nije tako, snovi ljudi ne bi imali nikakva smisla.., a srodnu dušu koju je ta Ruka podarila Šimi, bila je Dragica.

Osim uže rodbine, supruge Dragice, sina Gordana, snahe Sanje, unuke Karle i sestre Ane, od Milana su se oprostili i njegovi vatrogasci iz Petričkog Sela kojima je pomagao na razne načine još iz vremena dok je radio u tvornici sladoleda Ledo u Zagrebu, a isto tako aktivan je bio i nakon odlaska u mirovinu koja mu je omogućila da na Žumberku bude veći dio vremena. U ime DVD-a Petričko Selo, Šimi se je za 30 godina članstva biranim riječima zahvalio predsjednik istog Zdravko Petretić.


I na kraju, teško je u ovom tužnom trenutku utješiti obitelj i sve one kojima nedostaje Šime i kojima će nedostajati, ali mi svi koji imamo već to iskustvo znamo da je roditeljski  i svaki drugi dom mjesto radosnih susreta, od sada ćemo prebirati samo sjećanja. I to se može!

MojZumberak.com


Komentari

Ova vijest još uvijek nije komentirana. Ako imate nešto za dodati, ostavite Vaš komentar.

Dodaj komentar
Ime:

Poruka:

Unesite kod sa slike:
Verifikacijski  kod
na vrh