Moj Žumberak » Vijesti » Posljednji ispraćaj Petra Delišimunovića-Dorkinovog

Posljednji ispraćaj Petra Delišimunovića-Dorkinovog

20.4.2016 21:59 | Broj komentara (0) | Pogleda 1799

Posljednji ispraćaj Petra Delišimunovića-Dorkinovog
Danas je na gradskom groblju Miroševac u Zagrebu na posljednji počinak ispraćen Petar Delišimunović-Dorkinov  i  tom prilikom svećenik iz njegove matične župe između ostaloga rekao je i ovo:  za čovjeka postoje samo tri zemaljska događaja: roditi se, živjeti i umrijeti, a smrt je samo usputna staza iz bremenita života u vječnost i spokoj. Kao što smo već pisali u najavi današnje sahrane, Petar se je rodio u Petričkom Selu 1944. godine u obitelji Petra i Tonke Delišimunović koji su osim njega imali još četvero djece: sinove Emila i Milana te kćeri Anu i Mariju.


Biti čovjek može se biti samo ako se može umrijeti i time stupiti u vječni život, ali prije toga taj dio života svako od nas treba iskoristiti na najbolji mogući način, na način koji čovjeka ispunjava, duhovno, emocionalno i na sve druge načine kojima je odlika skromnost.  Petar je svakako bio taj čovjek, a najviše ga je ispunjavalo to što je svaki svoj slobodan trenutak mogao provoditi sa svojom obitelji i u svojem Petričkom Selu koje je obilježilo njegov život i tamošnjem vatrogasnom društvu čiji je članom bio od njegove rane mladosti pa do prerane smrti.

Osim uže rodbine, supruge Mire, kćeri Gordane, sina Damira i snahe Ivane, od Petra su se oprostili i njegovi prijatelji i  vatrogasci iz Petričkog Sela koji su se počasnim pozdravom oprostili od njihova podupirajuća člana.


I na kraju, teško je u ovom tužnom trenutku utješiti obitelj i sve one kojima nedostaje Petar i kojima će nedostajati, ali mi svi koji imamo već to iskustvo znamo da je roditeljski  i svaki drugi dom mjesto radosnih susreta, od sada ćemo prebirati samo sjećanja. I to se može!

MojZumberak.com

na vrh