Moj Žumberak » Vijesti » Prvi javni nastup folklorne skupine Izvor

Prvi javni nastup folklorne skupine Izvor

05.6.2013 08:05 | Broj komentara (0) | Pogleda 92741

Prvi javni nastup folklorne skupine Izvor
31. Vinsku Vigred 2013. posjetilo je 18.000 posjetilaca. Najgledaniju točku je izvelo Društvo Žumberčana i prijatelja Žumberka iz Metlike. Društvo se je 19.05.2013 javnosti predstavilo uz pjesmu i prvi put sa plesom. Pozitivan odaziv publike bio je očit. Lokalna televizija vrtila je snimke nastupa u više navrata i u različitim kontekstima, pisalo se je o njemu u novinama i regionalni portali su bili puni naših slika.

Mlada tamburaška sekcija Izvor je sa svojim pjesmama uspjela dirnuti u srca zaista mnogobrojnu publiku. Svojim nastupom su na najljepši mogući način doprinijeli očuvanju naše glazbe od zaborava i dokazati napredak nastojanja Društva, da očuva tradiciju, kulturu i običaje Žumberka.


Nastupali su naravno i naši odrasli glazbenici, koji su ovom prilikom odigrali još veću ulogu nego inače. Svojom lijepom svirkom nisu samo zabavili posjetioce nego i pratili novu, tek ljetos osnovanu folklornu skupinu Društva, koja je imala povodom te manifestacije svoj prvi javni nastup.

Zajednički nastup mladih i odraslih glazbenika te folklorne skupine Izvor, za Metliku je značio odličan doprinos promociji kulturnog turizma i kvalitetnu prezentaciju Društva Žumberčana i prijatelja Žumberka. Gradonačelnik općine Metlika gospodin Darko Zevnik, njegova zamjenica Željka Janjac , zastupnica slovenskog parlamenta Renata Brunskole i mnogi drugi,  izrekli su Društvu posebne čestitke i zahvalu. "Dober glas se sliši v sosednjo vas!"

Za folklornu skupinu Izvor Društva Žumberčana i prijatelja Žumberak u Metlici, Monika Bračika

Komentari

Ova vijest još uvijek nije komentirana. Ako imate nešto za dodati, ostavite Vaš komentar.

Dodaj komentar
Ime:

Poruka:

Unesite kod sa slike:
Verifikacijski  kod
na vrh